Відбулося засідання робочої групи з напрацювання заходів щодо економічного розвитку України

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
10 червня 2020, 12:43

    9 червня 2020 року відбулося засідання робочої групи з напрацювання заходів щодо економічного розвитку України, яку було створеної при Комітеті з питань економічного розвитку на засіданні   24 квітня 2020 року.
 
    У засіданні взяли участь Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, Голова Комітету Дмитро Наталуха, члени Комітету: Сергій Тарута, Людмила Буймістер, Ігор Марчук, народні депутати України, представники міністерств, Нацбанку України,  незалежні експерти, фахівці у сфері економіки, фінансів, цифрових технологій.
   Відео засідання робочої групи з напрацювання заходів щодо економічного розвитку України дивіться тут.       
     
     Голова робочої групи з напрацювання заходів щодо економічного розвитку України, Дмитро Наталуха  звернув увагу, що пандемія «не лише втрати, а й можливість знайти» та підкреслив на необхідність пошуку нестандартних рішень. «Пандемія – це трансформаційне явище і, якщо його правильно використати, то та країна, яка зможе реалізувати власний потенціал за рахунок нових умов, які створюються в глобальному світі, зможе вирватися у лідери регіону, континенту, і, можливо, навіть світу», - сказав він. Секретар робочої групи Людмила Буймістер представила презентацію загальної концепції заходів підтримки громадян України та економіки в цілому у зв’язку із запровадженим карантином. Народний депутат України  Олексій Жмеренецький презентував законопроект про цифрові активи.

       
Підсумовуючи засідання, Голова робочої групи Дмитро Наталуха сказав, що однією з причин створення робочої групи з напрацювання заходів щодо економічного розвитку України стало те, що останнім часом у нашій країні кредитором останньої інстанції виявився Міжнародний валютний фонд (МВФ) і ніхто не може дати відповідь на запитання: «Якщо не МВФ, то що?». «У відповідь на будь-які спроби пошуку власних інструментів з’являються натяки на меншовартість: у нас не вийде, нам не можна, нам це не дозволять… Це - спроба показати, чому це може вийти, чому це реально, чому це виходить в інших країнах світу і чому нам варто робити все, окрім того, що недооцінювати себе», – сказав Голова робочої групи, додавши, що робота групи триватиме.