Приватизація - це швидкість і довіра, тому все має проходити прозоро

Секретаріат Комітету з питань економічного розвитку
18 листопада 2019, 12:23

   Велика приватизація вже готується, під неї не потраплять стратегічні, сервісні та прибуткові підприємства. «Є критерії, за якими ми визначаємося, що має бути приватизовано, а що не має. Ці критерії: стратегічність підприємства, сервісність підприємства і прибутковість", - зазначив заявив Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов в інтерв'ю "Прямому". «Давайте приватизацію розділимо на три частини. Перше — не все ми приватизуємо. Тобто є критерії, за якими ми визначаємося, що має бути приватизовано, а що не має. Ці критерії є стратегічність підприємства, сервісність підприємства і прибутковість»,-наголосив Міністр. Також він додав: «Мала приватизація йде і зараз. А велика приватизація – це дійсно політична така штука, економічна, антикорупційна».
   В свою чергу, Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук доручив міністерствам та іншим центральним органам влади вже цього року передати не менш як 500 об'єктів до Фонду державного майна України на приватизацію. "Приватизація - це дуже важливий антикорупційний фактор, бо на державних підприємствах прибутки "приватизували" уже давно, а збитки регулярно залишали державі. Чим більше об'єктів вдасться реалізувати, тим менше буде позичати держава. Отже, приватизація - це швидкість і довіра, тому все має проходити прозоро", - підкреслив прем'єр-міністр України і  наголосив, що приватизація є важливим суспільним процесом, тому всі процедури підготовки та продажу майна повинні відбуватися на відкритих конкурсних процедурах. Детальніше можна ознайомитися за посиланням: interFaxcenzor
  Нагадаємо, Верховна Рада України 02 вересня 2019 року прийняла в другому читанні законопроект, яким скасовується перелік об’єктів державної власності, що не підлягають приватизації, який було підтримано Комітетом на своєму засіданні 01 жовтня 2019 року. Президентом України підписано Закон України № 145 – ІХ.