Комітетські слухання на тему: " Космічні технології – інноваційний рух України до світової спільноти"

Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва
19 березня 2019, 09:28


 

18 березня 2019 року в Державному космічному агентстві України під головуванням народного депутата України, Голови підкомітету з питань промислової та інвестиційної політики Дубініна О.І. відбулися Комітетські слухання на тему "Космічні технології – інноваційний рух України до світової спільноти".

На засіданні були присутні представники Міністерства фінансів та  Міністерства оборони України, ДП «КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля, ПАТ «Хартрон»,  КП СПБ «Арсенал», ДП «ВО ПМЗ ім. О.М.Макарова», Національного центру управління та випробувань космічних засобів, Інституту космічних досліджень НАН України, Головної астрономічної обсерваторії НАН України, Національного технічного університету України «КПІ ім. Ігоря Сікорського» та інші.

У ході слухань  учасники заслухали та обговорили інформацію Голови Державного космічного агентства України  Дегтяренка П.Г. щодо виконання  цільової науково-технічної космічної програми України на 2013-2017рр., а також презентацію проекту Закону «Про затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2019-2023 роки» (реєстр. № 9457).

 В обговоренні  питань порядку денного  взяли активну участь народні депутати України Дубінін О.І., Кривошея Г.Г., Курячий М.П.,  представники міністерств та провідних  підприємств космічної галузі. У ході дискусії було наголошено на необхідності прийняття нової Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2019-2023 роки та висловлено пропозиції щодо уточнення її змісту.

За результатами обговорення члени  Комітету  вирішили  взяти до відома надану інформацію щодо виконання Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2013-2017рр. та доручити Державному космічному агентству України надати Комітету більш розгорнуту інформацію про використання виділених коштів. Крім того, було прийнято рішення узагальнити зауваження та пропозиції, висловлені учасниками слухань, та розглянути їх на наступному засіданні робочої групи при опрацюванні проекту  Закону України "Про затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2019-2023 роки".


Аудіозапис