В.Галасюк відкрив найбільшу виставку деревообробного обладнання LISDEREVMASH' 2018

Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва
25 вересня 2018, 15:36

 

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк відкрив найбільшу виставку деревообробного обладнання  LISDEREVMASH' 2018 та розповів, чому крок за кроком разом з командою "вигризає" для українських виробників кращі умови.

 

«Ми за розвиток української деревообробки і вбачаємо у цій галузі великий економічний та соціальний потенціал. Щоб реалізувати його на повну разом з українськими деревообробниками та кращими експертами нашої команди:

 

1) Запровадили і згодом захистили мораторій на експорт лісу-кругляка на 10 років.

2) Встановили 2-річну розстрочку сплати ПДВ при імпорті виробничого обладнання, у т.ч. деревообробного (безвідсотковий гривневий кредит від держави виробникам).

 

3) Криміналізували контрабанду лісу-кругляка та заборонили експорт дров (на жаль, останню норму Президент заветував)”, - зазначив нардеп.

 

За його словами, наразі підходить до фіналізації розробка революційного законопроекту "Про ринок деревини", що знищить бюрократію, ручне керування та ганебні схеми у лісовій галузі, а також гарантовано забезпечить сировиною українських виробників за доступною ціною.