Індустріальні парки та безкоштовне приєднання до інженерних мереж: у Вашингтоні обговорили промислові ініціативи в Україні

Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва
19 квітня 2018, 14:32

Офіційна делегація українських парламенаріїв у складі голови Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктора Галасюка та Першого заступника голови Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайла Довбенка в рамках участі у Глобальній парламентській конференції Парламентської мережі Світового банку і Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні, провела у штаб-квартирі Світового банку зустріч з Виконавчим директором Групи Світового банку Френком Геемскерком та директором від України Романом Качуром.

Як повідомив В.Галасюк, сторони домовились, що українських парламентаріїв будуть запрошувати до напрацювання стратегічних рішень та документів по Україні. Також пану Геемскерку було передано переклад листа-звернення щодо створення в Україні експортно-кредитного агентства. Крім того, учасники зустрічі обговорили необхідність використання в Україні таких інструментів залучення інвестицій як індустріальні парки та безкоштовне приєднання до інженерних мереж.

Глобальна парламентська конференція являє собою унікальну асамблею національних законодавців та інститутів розвитку, присвячену ключовим питанням міжнародного фінансування розвитку, економічної стабільності, досягнення Цілей сталого розвитку. Захід покликаний спрямовувати міжнародні ініціативи розвитку до досягнення нових рівнів поінформованості та потенціалу.

Організована спільно Світовим банком та Міжнародним валютним фондом Глобальна парламентська конференція є головною подією Парламентської мережі. Вона об'єднує понад 150 парламентаріїв з близько ста країн, у тому числі лідерів громадянського суспільства та партнерських організацій, провідних посадовців ряду міжнародних фінансових установ, таких як Світовий банк, МВФ, регіональних банків розвитку. Основними доповідачами заходу є керуючий директор МВФ та президент Групи Світового банку.

Під час засідань обговорювалася низка важливих питань щодо подальшої співпраці з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком.