У ФРУ окреслили пріоритети промислового розвитку на 2018 рік

Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва
06 березня 2018, 11:04

 

Зокрема, до них включені усі основні промислові ініціативи (індустріальні парки, експортно-кредитне агентство, безкоштовне приєдання до інженерних мереж, "Купуй українське, плати українцям").

 

"Також українські роботодавці та промисловці повністю підтримують жорстке подолання контрабанди, перегляд митних тарифів в інтересах українських виробників, прийняття Закону про Установу Бізнес-омбудсмена та створення Міністерства промисловості", - повідомив голова Комітету Віктор Галасюк за результатами трьохгодинного розширеного засідання Федерації роботодавців України.

 

Президент об'єднання Дмитро Олійник також підкреслив необхідність переходу до формування та втілення Доктрини індустріалізації України: "Ми повинні не тільки знати, куди рухається Україна, а й у співпраці з Верховною Радою, Урядом, профспілками, іншими бізнес-об’єднаннями визначити, яким чином це зробити, аби наша країна дійсно стала промисловим майданчиком Європи".

 

Окрім іншого, впровадження Доктрини передбачає активізацію ролі держави в плануванні економічного зростання галузей та промислових груп. В першу чергу – через публічні закупівлі. Адже, на переконання Дмитра Олійника, 400 млрд грн., що їх потенційно сконцентровано в цій сфері, - це потужний інструмент внутрішнього інвестування. Дуже важливо, аби пріоритет в держзакупівлях надавався саме вітчизняним виробникам.