Виробляти в Україні має знову бути престижно! - А.Гіршфельд.

Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва
08 грудня 2017, 09:35

Розвиток внутрішнього ринку має стати державним пріоритетом - другого шляху бути багатою країною в нас немає. На цьому під час виступу на підтримку законопроект №7206 "Купуй українське, плати українцям!" наголосив член Комітету Анатолій Гіршфельд.

"Україна займає перше місце серед країн Європи по зростанню ВВП на душу населення. Нам потрібно мінімум 5-7 років, щоб вийти з зони ризику. У свій час ми безпрецедентно відкрили внутрішній ринок, не замислюючись про механізми захисту.


Весь світ захищає свої ринки механізмами локалізації, преференціями для вітчизняних виробників, використовуючи внутрішній ринок як трамплін для розвитку своєї економіки. На жаль, ми зробили багато помилок на цьому шляху.

Сьогодні є директива ЄС з гармонізації українського законодавства з європейським. Тому ми маємо можливість захистити вітчизняну продукцію, внутрішній ринок, щоб він міг генерувати та створювати нові робочі місця, адаптуватися і виходити на нові рівні. Тобто розвивати своїх виробників на внутрішньому ринку, даючи їм шанс конкурувати на зовнішніх", - пояснив парламентарій.

Відео