В.Галасюк: У пріоритетах Уряду не вистачає промисловості

Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва
30 серпня 2017, 17:26

В.Галасюк: У пріоритетах Уряду не вистачає промисловості

 

В оголошених Урядом законодавчих пріоритетах осені не вистачає промислових законопроектів. Профільні ініціативи вже зареєстровані у Парламенті та чекають розгляду. На цьому наголосив голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.

«Я прикро здивований, що про промисловість вчергове забули. Недогледіли чи свідома стратегічна помилка?» - написав на своїй сторінці у фейсбук народний депутат.

За його словами, низка системних ініціатив, у тому числі з промпакету реформ та антикризового плану РПЛ, вже в Раді і готові до розгляду. Серед них, зокрема:

- Нова прозора та справедлива модель безкоштовного приєднання до інженерних мереж (№6671) для промисловців, аграріїв, будівельників, підприємців;

- податкові стимули для нових виробництв через індустріальні парки (№2554а-д, 2555а-д) для масштабного залучення інвестицій та створення робочих місць; 

- зняття поборів з промислових інвестицій: 3-річна розстрочка імпортного ПДВ (№6514) та зняття ввізних мит (№5276) з усього виробничого обладнання;

- підтримка села та відродження тваринництва - дотації українським фермерам та малим господарствам на утримання худоби за рахунок встановлення аграрно-сировинного збору (№5300, 5301);

- Зміни до ст.99 Конституції, щоб НБУ дбав не тільки про фінансову стабільність, а й про доступність кредитів, сприяння економічному зростання та подолання безробіття (№ 5303).

До того ж, як наголосив В.Галасюк, втілення чекають вже прийняті парламентом закони для розвитку промисловості. Наприклад, про створення експортно-кредитного агентства (ЕКА) для здешевлення кредитів для українських виробників-експортерів.

«Будувати економічний успіх країни треба з фундаменту – з промисловості. Інакше вийде як завжди – замок на піску, - переконаний нардеп. - Сподіваюсь, Премєр-міністр Володимир Гройсман особисто зверне увагу на це питання і внесе необхідні корективи в законодавчі плани Уряду».