Про результати засідання робочої групи з опрацювання проекту Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність" (реєстр. № 3090)

17 грудня 2014, 14:48

20 листопада поточного року в Комітеті з питань промислової та інвестиційної політики під головуванням голови підкомітету з питань технічного регулювання Бідьовки В.А. відбулося засідання робочої групи з опрацювання проекту Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (реєстр. № 3090), поданого Кабінетом Міністрів України.

Законопроект спрямований на подальше удосконалення метрологічної діяльності і має на меті розмежування регуляторних, наглядових та господарських функцій у сфері метрології, звуження сфери нормативного регулювання метрологічної діяльності, розширення застосовування механізмів акредитації для підтвердження компетенції суб’єктів, що здійснюють метрологічну діяльність, створення державної метрологічної інспекції. В засіданні робочої групи взяли участь представники міністерств і відомств, окремих підприємств.

Під час обговорення більшість присутніх підтримала зазначений законопроект та висловилася про необхідність його внесення на розгляд Верховної Ради України та прийняття за основу в першому читанні.