25 березня 2024
1100

25 березня 2024 року об 11:00 у режимі онлайн-конференції відбудеться чергове засідання Робочої групи з вирішення проблемних питань у взаємовідносинах виробників, переробників, постачальників та суб’єктів реалізації сільськогосподарської продукції.

        Порядок денний засідання:

1. Імплементація положень Директиви Європейського Парламенту і Ради № 2011/7/ЄС "Про протидію простроченню платежів в торгових операціях": актуальні питання впливу на діяльність виробників, постачальників та суб’єктів реалізації сільськогосподарської продукції.

2. Пропозиції до концепції імплементації Директиви № 2019/633 "Про недобросовісну торгову практику між підприємствами у сфері сільського господарства та продовольства" в частині імплементації статей 1, 2, п. (а) частини 1 статті 3 зазначеної Директиви: позиція (оцінка) виробників, постачальників та суб’єктів реалізації сільськогосподарської продукції.

3. Різне: виступи учасників групи щодо інших питань (ініціатив), що стосуються тематики робочої групи.

Слід нагадати 12 лютого 2024 року, у Комітеті з питань економічного розвитку відбулося перше в цьому році засідання Робочої групи з вирішення проблемних питань у взаємовідносинах виробників, переробників, постачальників та суб’єктів реалізації сільськогосподарської продукції  під головуванням очільниці підкомітету з питань регуляторної політики Ганни Лічман. У засіданні взяли участь 77 учасників, серед яких  представники органів виконавчої влади, продуктового ритейлу, виробники, переробники, постачальники сільськогосподарської продукції та інші стейкхолдери. У рамках засідання учасники обговорили питання виконання Меморандуму про забезпечення стабільної роботи в Україні ланцюга постачання продуктів харчування в умовах дії воєнного стану, укладеного 14 квітня 2023 року торговельними мережами, зобов’язань України в рамках імплементації Директиви Європейського Парламенту і Ради № 2011/7/ЄС, а також запиту на продовження обговорення питань імплементації Директиви Європейського Парламенту і Ради № 2019/633 у контексті прийнятних форм її запровадження після припинення (скасування) воєнного стану.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай слухання у Комітеті!
Подати заявку Правила перебування