Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо масштабного стимулювання вітчизняного виробництва, залучення прямих іноземних інвестицій та розвитку малого та середнього підприємництва)

 

 

          На своєму засіданні 1 липня 2015 р. Комітет з питань промислової політики та підприємництва розглянув проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо масштабного стимулювання вітчизняного виробництва, залучення прямих іноземних інвестицій та розвитку малого та середнього підприємництва) та рекомендує Верховній Раді прийняти за основу.

 

Законопроект №2143а покликаний ліквідувати конкурентні недоліки для представників малого і середнього бізнесу та вітчизняних виробників у порівнянні з іноземними компаніями й великими підприємствами шляхом гарантування їх прав і законних інтересів при участі у державних закупівлях.

Як зазначалось під час засідання, документом передбачається розширення мети та напрямів державної політики підтримки малого і середнього підприємництва, зокрема, шляхом гарантування прав і законних інтересів суб’єктів малого і середнього підприємництва при участі у державних закупівлях. Також пропонується удосконалення процедури оцінки пропозиції конкурсних торгів.

Крім того, члени Комітету відзначили, що пропозиція щодо зобов’язання Уповноваженого органу опубліковувати на власному веб-сайті аналітичну інформацію щодо частки товарів вітчизняного виробництва та частки малого та середнього бізнесу у загальному обсязі державних закупівель дозволить зробити цей процес більш прозорим та надасть можливість спостерігати його в динаміці.

Народні депутати України – члени Комітету погодилися, що запровадження механізмів, запропонованих у законопроекті, дасть вагомий поштовх для розвитку вітчизняної промисловості, залучення прямих іноземних інвестицій та створення нових робочих місць, а, отже, і збільшення податкових надходжень до бюджетів всіх рівнів.

Більш того, у зв’язку з девальвацією національної валюти та нестабільним курсом національної грошової одиниці, закупівля товарів вітчизняного виробництва гарантує державному замовнику менші витрати на сервісне обслуговування порівняно з іноземним аналогом, а, значить, сприятиме прямій економії державних коштів.

Обговоривши зазначене питання, члени Комітету ухвалили рішення внести законопроект на розгляд Верховної Ради України та за результатами розгляду у першому читанні пропонувати прийняти його за основу.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини Комітету 8 скликання”

30 липня 2019 16:49
10 липня 2019 11:40
29 травня 2019 17:24
13 травня 2019 14:30
27 лютого 2019 15:49
17 січня 2019 15:00
16 січня 2019 15:46
21 листопада 2018 14:28
07 листопада 2018 15:54
05 листопада 2018 14:51