Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк взяв участь у міжнародній конференції на тему: «Інвестиції в Україну: Державно-приватне партнерство та досвід Туреччини»

 

Захід, присвячений темі “Інвестиції в Україну: Державно-приватне партнерство та досвід Туреччини”, проводився за спільної організації Програми розвитку державно-приватного партнерства Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Експертного центру Американської торговельної палати з розвитку державно-приватного партнерства та інфраструктури, Турецько-української бізнес асоціації і Турецько-української асоціації промисловості та підприємництва.

Метою обговорення стало визначення способів досягнення в Україні аналогічних до здобутих Туреччиною результатів у розбудові інфраструктури країни та забезпеченні економічного зростання за допомогою державно-приватного партнерства.

Як Голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, Віктор Галасюк розповів про законодавчу підтримку інвестиційної політики в Україні, наголосивши на її важливості для покращення ситуації в країні. “Для виходу України з економічної депресії дерегуляції та приватизації недостатньо. Єдиний вірний рецепт, що спрацює, – створити умови для залучення в країну інвестицій”, - заявив народний депутат України.

В. Галасюк поінформував про зареєстровані законопроекти щодо масштабного стимулювання вітчизняного виробництва, залучення прямих іноземних інвестицій та розвитку малого та середнього підприємництва (№2143а) і про забезпечення масштабної експортної експансії українських виробників шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту (№2142а). Також, за словами Голови Комітету, на наступному сесійному тижні у другому читанні розглядатиметься законопроект, спрямований на вдосконалення Закону України "Про державно-приватне партнерство", та законопроект "Про індустріальні парки". До реєстрації ж готується законопроект про створення в Україні Державного банку розвитку. 

Голова Комітету запевнив, що разом з однодумцями буде послідовно змінювати законодавчий та економічний фундамент в Україні, фіскальні і регулятивні умови для того, щоб залучити приватний капітал в країну. Крім того, В.Галасюк підкреслив, що реалізація підготовленої та затвердженої Комітетом Моделі промислової політики - це не просто інвестиційна «дорожня карта», а частина затвердженого ВРУ Плану законодавчого забезпечення реформ. «Успішна економіка без сильної промисловості неможлива», - переконаний народний депутат України.

 "Єдиний спосіб не просто виживати, а бути успішними – зробити ставку на наповнення власної податкової бази, а не тільки на приватизацію або дерегуляцію чи кредити МВФ", - резюмував В.Галасюк.

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини Комітету 8 скликання”

30 липня 2019 16:49
10 липня 2019 11:40
29 травня 2019 17:24
13 травня 2019 14:30
27 лютого 2019 15:49
17 січня 2019 15:00
16 січня 2019 15:46
21 листопада 2018 14:28
07 листопада 2018 15:54
05 листопада 2018 14:51