Протокол Засідання Комітету 18 січня 2017 року

Опубліковано 27 січня 2017, о 16:01

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

 

 

                                                      

                                                     51

                                                                                                                

                                                                           18   січня         17

 

 

 Головує:      Голова  Комітету  Галасюк В.В.

 

Присутні:

народні депутати України – члени Комітету Кіраль С.І., Кривошея Г.Г., Кужель О.В., Нечаєв О.І., Хміль М.М., Розенблат Б.С., Гіршфельд А.М.

 

відповідальні працівники секретаріату – Шестопалова В.П., Гаврилів Р.М., Кравченко М.М., Бондаренко О.А., Лебединська О.Ю., Терегейло Ю.В., Стьопіна К.А.

 

 

Запрошені:

 

 

 

ДЕРЕВ’ЯНКО

Юрій Богданович

 

народний депутат України;

ЛЯПІНА

Ксенія Михайлівна

 

Голова Державної регуляторної служби України;

ПАЛАЗОВ

Олександр Віталійович

заступник директора департаменту – начальник управління департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України;

 

ЧЕРНИХ

Олександр Олександрович

 

директор департаменту промислової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України;

ЦИМБАЛ

В'ячеслав Анатолійович

директор департаменту доступу до ринків та взаємодії з СОТ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України;

 

ЛИСИЦЯ

Тетяна Миколаївна

заступник директора департаменту залучення інвестицій Міністерства економічного розвитку і торгівлі України;

 

ЗАДОРОЖНИЙ

Олександр В'ячеславович

начальник відділу розвитку переробних галузей промисловості департаменту промислової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України;

ФЕДЧЕНКО

Тетяна Аркадіївна

 

заступник директора департаменту податків і зборів фізичних осіб – начальник відділу Державної фіскальної служби України;

 

КІСЬ

Віктор Сергійович

головний юрисконсульт юридичного департаменту Національного Банку України;

 

РАЧИНСЬКА

Тетяна Віталіївна

начальник управління департаменту фінансового моніторингу Національного Банку України;

 

ЧЕЧЕЛЬ

Сергій Анатолійович

начальник відділу департаменту відкритих ринків

Національного Банку України;

 

КУЗЬМЕНКО

Євген

 

координатор деревообробного комітету Європейської Бізнес Асоціації

 

КУЩАЄВА

Людмила Валеріївна

 

заступник завідувача відділу, завідувач сектором регуляторної політики департаменту економічного розвитку та регуляторної політики секретаріату Кабінету Міністрів України;

 

ТКАЧЕНКО

Володимир

заступник генерального директора з питань співпраці з державними органами та зовнішніх комунікацій ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»

 

П о р я д о к    д е н н и й :

 

1.

Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації права на конвертацію грошових вимог до товариства на внесок до його статутного капіталу (реєстр. 2764 від 30.04.2015) (повторне друге читання)

суб'єкт законодавчої ініціативи: н.дСеменуха Р.С., Данченко О.І., Діденко І.А., Кишкар П.М., Рибак І.П., Галасюк В.В., Острікова Т.Г.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

2.

Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення бар'єрів для залучення іноземних інвестицій щодо скасування реєстрації іноземних інвестицій та внесення змін в правила працевлаштування та тимчасового проживання іноземців (реєстр. 4541 від 28.04.2016) (друге читання)

суб'єкт законодавчої ініціативи: н.д. Кіраль С.І., Семенуха Р.С., Добродомов Д.Є., Войціцька В.М., Сисоєнко І.В., Маркевич Я.В., Сотник О.С., Пинзеник В.М., Юринець О.В.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

3.

Проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення заходів щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів (реєстр.  5495-1 від 14.12.2016)

суб'єкт законодавчої ініціативи: н.д. Дерев’янко Ю.Б.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

4.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо гарантування прав і законних інтересів суб'єктів малого і середнього підприємництва (реєстр. № 5633 від 17.01.2017) (доопрацьований)

суб'єкт законодавчої ініціативи: н.д. Ляшко О.В., Галасюк В.В., Хміль М.М., Кіраль С.І., Розенблат Б.С., Нечаєв О.І., Кривошея Г.Г.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

  РІЗНЕ

5.

Щодо орієнтовного плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва на період шостої сесії восьмого скликання (лютий 2017- липень 2017).

 

6.

Щодо пропозиції до порядку денного чергової (шостої) сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

 

 

1.

 

 СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В. щодо проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення заходів щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів (реєстр.  5495-1 від 14.12.2016), поданого народним депутатом України Дерев’янком Ю.Б.

 

 

В обговоренні зазначеного питання взяли участь заступник  Голови  Комітету  Кужель О.В., народний депутат України Дерев’янко Ю.Б. (автор законопроекту).

Під час обговорення законопроекту народні депутати України – члени Комітету наголосили, що зазначений законопроект є альтернативним до проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів (реєстр. № 5495), поданого народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Вовком В.І. та іншими народними депутатами України, щодо якого на засіданні Комітету 07 грудня 2016 року було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в першому читанні за основу.

Разом з тим народні депутати України – члени Комітету погодились з автором щодо актуальності запропонованих змін, спрямованих на здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайної екологічної ситуації у зв‘язку з масовими вирубками та знищенням лісів в Україні, та запропонували врахувати окремі положення зазначеного законопроекту при доопрацюванні проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів (реєстр. № 5495) до другого читання.

 

 

УХВАЛИЛИ:

Проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення заходів щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів (реєстр.  5495-1 від 14.12.2016), поданий народним депутатом України Дерев’янком Ю.Б., внести на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати за результатами розгляду в першому читанні повернути на доопрацювання суб’єкту права законодавчої ініціативи.    

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

"За" – 6;

"Утримався" – 1 (Кужель О.В.)

Не голосував – 1 (Кривошея Г.Г.)

           

Співдоповідач з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України – Голова Комітету Галасюк Віктор Валерійович.

 

2.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В. щодо проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо гарантування прав і законних інтересів суб'єктів малого і середнього підприємництва (реєстр. № 5633 від 17.01.2017) (доопрацьований),  поданого народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Хмілем М.М., Кіралем С.І., Розенблатом Б.С., Нечаєвим О.І., Кривошеєю Г.Г.

 

В обговоренні зазначеного питання взяли участь заступник Голови  Комітету  Кужель О.В., секретар Комітету Хміль М.М., Голова Державної регуляторної служби України Ляпіна К.М.

Голова Державної регуляторної служби України Ляпіна К.М. висловила підтримку ухвалення законопроекту.

 

УХВАЛИЛИ:

Проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо гарантування прав і законних інтересів суб'єктів малого і середнього підприємництва (реєстр. № 5633 від 17.01.2017) (доопрацьований), поданий народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Хмілем М.М., Кіралем С.І., Розенблатом Б.С., Нечаєвим О.І., Кривошеєю Г.Г., внести на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому як Закон з відповідним техніко-юридичним опрацюванням.

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

"За" – 6;

Не голосували – 2 (Кужель О.В., Кривошея Г.Г.)

 

           

Співдоповідач з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України – Голова Комітету Галасюк Віктор Валерійович.

 

3.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В. щодо проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації права на конвертацію грошових вимог до товариства на внесок до його статутного капіталу (реєстр. 2764 від 30.04.2015) (повторне друге читання).

 

 

В обговоренні зазначеного питання взяли участь заступники Голови  Комітету  Кужель О.В., Кіраль С.І.,  секретар Комітету Хміль М.М., Голова Державної регуляторної служби України Ляпіна К.М.

Під час обговорення законопроекту заступник  Голови  Комітету  Кужель О.В. наголосила на необхідності уточнення змісту положення що «вартість грошових вимог, що зараховуються в рахунок внесення вкладу повинна бути підтверджена звітом про оцінку майна відповідно до Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні».

Голова Комітету Галасюк В.В. погодився з необхідністю проведення додаткових консультацій з цього питання, у зв’язку з чим поступила пропозиція перенести розгляд законопроекту на наступне засідання Комітету.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести прийняття рішення щодо проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації права на конвертацію грошових вимог до товариства на внесок до його статутного капіталу (реєстр. 2764 від 30.04.2015), підготовленого Комітетом до повторного другого читання, на наступне засідання.

 

 

4.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію заступника Голови Комітету Кіраля С.І. щодо проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення бар'єрів для залучення іноземних інвестицій щодо скасування реєстрації іноземних інвестицій та внесення змін в правила працевлаштування та тимчасового проживання іноземців (реєстр.  4541 від 28.04.2016) (друге читання).

 

 

В обговоренні зазначеного питання взяли участь Голова Комітету Галасюк В.В., заступник Голови  Комітету  Кужель О.В., секретар Комітету Хміль М.М.

За результатами обговорення Голова Комітету Галасюк В.В. запропонував підтримати законопроект, підготовлений Комітетом до другого читання.

 

УХВАЛИЛИ:

Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення бар'єрів для залучення іноземних інвестицій щодо скасування реєстрації іноземних інвестицій та внесення змін в правила працевлаштування та тимчасового проживання іноземців (реєстр.  4541 від 28.04.2016), підготовлений Комітетом до другого читання, внести на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати за результатами розгляду прийняти у другому читанні та в цілому як Закон з необхідними техніко-юридичними правками.

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

"За" – 6;

Не голосували – 2 (Гіршфельд А.М., Розенблат Б.С.)

           

Доповідач з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України – заступник Голови Комітету Кіраль С.І.                    

 

РІЗНЕ.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В. щодо орієнтовного плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва на період шостої сесії восьмого скликання (лютий 2017- липень 2017).

 

В обговоренні зазначеного питання взяли участь заступники Голови  Комітету  Кужель О.В., Кіраль С.І., секретар Комітету Хміль М.М.

Під час обговорення заступник Голови  Комітету  Кужель О.В. виступила з пропозиціями:

 – внести до розділу IV плану роботи Комітету в порядку контролю розгляд питання про хід виконання законів України «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» № 1728-УШ від 03.11.2016 р., «Про внесення змін до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» щодо лібералізації системи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» № 1726 від 03.11.2016 р. та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства у сфері державного нагляду (контролю)» № 1727 від 03.11.2016 р.

– звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією передбачити у кошторисі Верховної Ради України  на 2017 рік фінансування виїзних засідань Комітету з питань промислової політики та підприємництва.

Голова Комітету Галасюк В.В. запропонував підтримати зазначені пропозиції.

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити орієнтовний план роботи Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва на період шостої сесії восьмого скликання (лютий 2017 – липень 2017) з урахуванням пропозицій заступника Голови  Комітету – народного депутата України  Кужель О.В.

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

"За" – 6;

Не голосували – 2 (Гіршфельд А.М., Розенблат Б.С.)

 

 

6.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В.  щодо пропозицій до порядку денного чергової (шостої) сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити пропозиції до порядку денного чергової (шостої) сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

"За" – 6;

Не голосували – 2 (Гіршфельд А.М., Розенблат Б.С.)

           

 

 

 

ГОЛОВА КОМІТЕТУ                                                       В.В. ГАЛАСЮК

   

 

 

СЕКРЕТАР КОМІТЕТУ                                                    М.М. ХМІЛЬ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку