Протокол Засідання Комітету 7 грудня 2016 року

Опубліковано 15 грудня 2016, о 17:41

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

 

 

                                                      

                                                     50

                                                                                                                

                                                                                 07     грудня              16

 

 

  Головує:      Голова  Комітету  Галасюк В.В.           

 

Присутні:

народні депутати України – члени Комітету Дубінін О.І., Єфімов М.В.,    Кіраль С.І., Кужель О.В., Розенблат Б.С.

відповідальні працівники секретаріату – Шестопалова В.П., Гаврилів Р.М., Кравченко М.М., Бондаренко О.А., Жовніренко О.В., Лебединська О.Ю., Терегейло Ю.В.

 

Запрошені:

 

 

 

ДРАГАНЧУК

Юрій

 

представник компанії Саєнко Харенко;

 

САВЧУК

Сергій Дмитрович

 

ВОЛИНЕЦЬ

Оксана Костянтинівна

 

 

 

голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України;

 

представник юридичної фірми «Вольф Тайс»;

 

 

 

ДУМИЧ

Тарас Володимирович

представник юридичної фірми «Вольф Тайс»;



П о р я д о к    д е н н и й :

1.

Проект Закону України  про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів    (реєстр. № 5495 від 06.12.2016)

суб'єкт законодавчої ініціативи:  н.д.  Ляшко О.В., Галасюк В.В., Вовк В.І., Дубінін О.І., Розенблат Б.С., Єфімов М.В., Кіраль С.І., Кривошея Г.Г.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

2.

Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації права на конвертацію грошових вимог до товариства на внесок до його статутного капіталу (реєстр. № 2764 від 30.04.2015) (повторне друге читання)

суб'єкт законодавчої ініціативи:  н.д.   Семенуха   Р.С.,  Данченко  О.І.,  Діденко   І.А.,    Кишкар  П.М.,    Рибак   І.П.,  Галасюк  В.В.,  Острікова  Т.Г. 

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

3.

Проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації”

(реєстр. № 4549 від 29.04.2016) (друге читання)

суб'єкт законодавчої ініціативи:  н.д.: Рябчин  О.М., Домбровський  О.Г., Галасюк  В.В.,     Бабак  А.В., Кацер-Бучковська Н.В., Чижмарь   Ю.В., Войціцька    В.М., Підлісецький  Л.Т.,   Єфімов  М.В.,   Кужель О.В.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

 

Різне.

Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями     (реєстр. № 4194 від 02.11.2016) (друге читання)

суб'єкт законодавчої  ініціативи: н.д. Голуб В.В., Сотник О. С.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

 

 

 

 

1.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В. щодо проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів (реєстр. № 5495 від 06.12.2016).

 

В обговоренні зазначеного питання взяли участь перший заступник Голови Комітету Єфімов М.В., заступники Голови Комітету Кіраль С.І., Кужель О.В.

 

Народні депутати України – члени Комітету під час обговорення законопроекту зазначили, що Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів» щодо тимчасової заборони експорту лісоматеріалів у необробленому вигляді» в Україні введено мораторій на експорт необробленої деревини (лісу-кругляка) щодо всіх порід деревини, крім сосни. Мораторій на експорт необробленої сосни повинен вступити в силу 01.01.2017 року.

 

 Слід зазначити, що мораторій відповідає чинним міжнародним зобов’язанням України та існуючим світовим практикам, але окремі закордонні торгові партнери продовжують вимагати від нашої країни відмінити мораторій.

 

Під час обговорення законопроекту заступник Голови Комітету Кужель О.В. запропонувала надіслати звернення від Комітету з питань промислової політики та підприємництва, зокрема,  до Чернівецької митниці ДФС щодо надання повної інформації про експорт лісу-кругляка, у тому числі, з переліком фірм-експортерів лісоматеріалів.

 

За результатами обговорення, члени Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

Проект Закону України  про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів (реєстр. № 5495 від 06.12.2016), поданий народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Вовком В.І., Дубініним О.І., Розенблатом Б.С., Єфімовим М.В., Кіралєм С.І., Кривошеєю Г.Г., внести на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати за результатами розгляду в першому читанні прийняти його за основу.

Рішення прийнято одноголосно.

 

Доповідач з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України – Голова Комітету Галасюк Віктор Валерійович.

 

2.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В. щодо перенесення розгляду проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації права на конвертацію грошових вимог до товариства на внесок до його статутного капіталу               (реєстр. № 2764 від 30.04.2015) (повторне друге читання) на наступне засідання Комітету.

 

3.

 

СЛУХАЛИ:

 

 

 

 

 

 

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В. щодо проекту Закону України про внесення змін до Закону України “Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації” (реєстр. № 4549 від 29.04.2016) (друге читання).

УХВАЛИЛИ:

Проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації” (реєстр. № 4549 від 29.04.2016) (друге читання), поданий народними депутатами України Рябчиним  О.М., Домбровським  О.Г., Галасюком  В.В., Бабак  А.В., Кацер-Бучковською Н.В., Чижмарем  Ю.В., Войціцькою В.М., Підлісецьким  Л.Т., Єфімовим  М.В., Кужель О.В. внести на розгляд Верховної Ради України та за результатами розгляду рекомендувати прийняти його у другому  читанні та в цілому як Закон з необхідним техніко-юридичним опрацюванням.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Доповідач з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України – Голова Комітету Галасюк Віктор Валерійович.

 

 

Різне.

 

СЛУХАЛИ:

 

 

 

 

                          

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В. щодо опрацювання з Головним юридичним управлінням проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями               (реєстр. № 4194 від 02.11.2016) (друге читання).

 

В ході опрацювання порівняльної таблиці, підготовленої до другого читання та затвердженої на попередньому засіданні Комітету Головним юридичним управлінням було запропоновано ряд суттєвих техніко-юридичних змін до тексту законопроекту, які необхідно розглянути, а саме:

 

- у Кодексі про адміністративні правопорушення змінено формулювання статті 166-24 (7, 8, 9 рядки таблиці) та у статті 255;

- уточнено редакцію статті 58-1 Господарського кодексу (рядки 16-22 таблиці).

 

УХВАЛИЛИ:

Врахувати зазначені зауваження  та проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями             (реєстр. № 4194 від 02.11.2016) (друге читання), поданий народними депутатами України Голубом В.В., Сотник О.С., внести на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати за результатами розгляду прийняти його у другому  читанні та в цілому як Закон з необхідним техніко-юридичним опрацюванням.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Доповідач з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України – Голова Комітету Галасюк Віктор Валерійович.

 

 

 

 

 

 

ГОЛОВА КОМІТЕТУ                                                       В.В. ГАЛАСЮК

   

          

СЕКРЕТАР КОМІТЕТУ                                                   М.М. ХМІЛЬ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку