Протокол Засідання Комітету 18 жовтня 2016 року

Опубліковано 27 жовтня 2016, о 14:10

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

        Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

 

 

                                                      

                                                    47

                                                                                                                

                                                                                 18    жовтня           16

 

 

  Головує:      Голова  Комітету  Галасюк В.В.      

 

Присутні:

народні депутати України – члени Комітету Дубінін О.І., Єфімов М.В.,    Кіраль С.І., Кривошея Г.Г., Розенблат Б.С.

відповідальні працівники секретаріату – Шестопалова В.П., Гаврилів Р.М., Кравченко М.М., Бондаренко О.А., Жовніренко О.В., Лебединська О.Ю., Терегейло Ю.В.

 

Запрошені:

 

 

 

УСОВ

Костянтин Глібович

 

народний депутат України;

 

ГОЛУБ

Владислав Володимирович

 

ПТАШНИК

Вікторія Юріївна

 

 

 

народний депутат України;

 

 

народний депутат України;

 

 

 

НЕФЬОДОВ

Максим Євгенович

заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України;

ТОВСТЕНКО

Олександр Павлович

 

директор Департаменту заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики України;

ЧЕРНЕГА

Роман Тарасович

голова Державної служби України з питань праці;

 

 

ЧЕЧЕЛЬ

Сергій Анатолійович

 

начальник відділу Департаменту відкритих ринків Національного банку України;

ПИСТОГОВ

Євгеній Анатолійович

 

головний юрисконсульт юридичного департаменту Національного банку України;

ШКУРАКОВ

Василь Олександрович

 

заступник директора Департаменту правової політики – начальник відділу кредитних і гарантійних відносин Міністерства фінансів України;

 

СКЛЯРОВ Роман

представник руху «Суспільство творення» ;

 

ШЕПЕТЬКО

Роман Іванович

 

прес-служба газети «у Озера»;

 

ГУТЕНКО

Денис Вікторович

представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі України;

 

 

 

 

 

 

П о р я д о к    д е н н и й :

 

 

1/

Проект Закону України про Установу бізнес-омбудсмена (реєстр. № 4591 від 05.05.2016) (друге читання)

суб'єкт законодавчої ініціативи: КМУ

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

2.

Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг (реєстр. № 4496 від 21.04.2016) (друге читання)

суб'єкт законодавчої ініціативи: н.д. Пташник В.Ю., Голуб В.В., Продан О.П.,       Маркевич Я.В., Вадатурський А.О., Юринець О.В., Галасюк В.В., Шкрум А.І., Луценко І.В., Козаченко Л.П., Кіраль С.І., Мушак О.П., Семенуха Р.С.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

3.

Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безпечних і здорових умов праці (реєстр. № 4992 від 14.07.2016)

суб'єкт законодавчої ініціативи: н.д. Усов К.Г.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

4.

Проект Закону України про реструктуризацію заборгованості державного підприємства "АНТОНОВ" (реєстр. № 5244 від 06.10.2016)

суб'єкт законодавчої ініціативи: н.д. Кривенко В.М., Кривошея Г.Г., Розенблат Б.С., Єфімов М.В., Галасюк В.В.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

 

 

 

1.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В. щодо проекту Закону України  про Установу бізнес-омбудсмена (реєстр. № 4591 від 05.05.2016) (друге читання).

 

Голова Комітету Галасюк В.В. наголосив на необхідності внесення техніко-юридичних та інших правок, запропонованих Редакційним управлінням та Головним юридичним управлінням, зокрема:

 

1.    По тексту законопроекту назву посади «Генеральний прокурор України» замінити на «Генеральний прокурор» згідно до Конституції України.

 

2.    Абзац п’ятий пункту першого статті 14 викласти в редакції: 

         «…бути присутнім на засіданнях судів усіх інстанцій» виключивши слова «зокрема на закритих судових засіданнях, за умови згоди учасника процесу, в інтересах якого судовий розгляд оголошено закритим».

 

 

3.    Абзац сьомий пункту першого статті 14 викласти в редакції:

«бути присутнім під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності за зверненням суб’єкта, який зазнав впливу недобросовісної поведінки, стосовно якого проводиться відповідний захід (у тому числі при здійсненні заходів контролю центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну податкову і митну політику), крім проведення оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування.»

 

4.    У підпункті 1 пункту 4 Розділу V «ПРИКІНЦЕВІ ТА ПЕРЕХІДНІ ПОЛОЖЕННЯ»

у частині змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення внести низку кодифікаційних правок.

 

5.    Пункт 5 Розділу I викласти в оновленій редакції:

статтю 26  Закону України "Про запобігання корупції" (Відомості Верховної Ради України, 2014  р., № 49, ст. 2056) доповнити частиною третьою такого змісту:

"3. Обмеження після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави, місцевого самоврядування, крім передбачених цією статтею, можуть встановлюватися Законом України «Про Установу бізнес-омбудсмена»".

 

За результатами обговорення порівняльної таблиці, підготовленої до другого читання, члени Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

 Проект Закону України  про Установу бізнес-омбудсмена (реєстр. № 4591 від 05.05.2016) (друге читання), поданий Кабінетом Міністрів України, внести на розгляд Верховної Ради України в редакції із врахуванням вищезазначених поправок та за результатами розгляду прийняти його у другому читанні та в цілому як Закон з необхідним техніко-юридичним опрацюванням.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Доповідач з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України – Голова Комітету Галасюк Віктор Валерійович.

 

2.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В. щодо проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг (реєстр. № 4496 від 21.04.2016) (друге читання).

 

В обговоренні зазначеного законопроекту прийняла участь народний депутат України Пташник В.Ю.- співавтор.

Під час обговорення законопроекту Голова Комітету Галасюк В.В. наголосив на необхідності врахування поправок № 9 і №13, які дають можливість прибрати суперечності в законопроекті.

Також було запропоновано виключити деякі позиції законопроекту, а саме:

 

1.     Абзац 2 підпункту 2 пункту 2 Розділу 1 викласти в такій редакції: «Вимоги частини першої цієї статті не поширюються на експорт послуг (окрім транспортних), прав інтелектуальної власності.».

 

2.     В абзаці 3 підпункту 2 пункту 2 Розділу 1 виключити перше речення та викласти в такій редакції: «Банки мають право вимагати від резидентів перекладу на українську мову складених іноземною мовою документів, у тому числі рахунку (інвойсу), крім викладених англійською мовою, а також викладених іноземною мовою з одночасним викладенням українською (англійською) мовою.».

 

3.     Лібералізація зарахування валютної виручки буде стосуватися експорту послуг (окрім транспортних), прав інтелектуальної власності та не розповсюджується на експорт робіт.

 

За результатами обговорення порівняльної таблиці, підготовленої до другого читання, члени Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг (реєстр. № 4496 від 21.04.2016) (друге читання), поданий народними депутатами України Пташник В.Ю., Голубом В.В., Продан О.П., Маркевичем Я.В., Вадатурським А.О., Юринцем О.В., Галасюком В.В., Шкрум А.І., Луценко І.В., Козаченком Л.П., Кіралєм С.І., Мушаком О.П., Семенухою Р.С., внести на розгляд Верховної Ради України в редакції із врахуванням вищезазначених поправок та за результатами розгляду прийняти його у другому читанні та в цілому як Закон з відповідним техніко-юридичним опрацюванням.

 

Рішення прийнято одноголосно

 

Доповідач з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України – Голова Комітету Галасюк Віктор Валерійович.

 

3.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В. щодо проекту Закону України про реструктуризацію заборгованості державного підприємства "АНТОНОВ" (реєстр. № 5244 від 06.10.2016).

 

В обговоренні зазначеного питання взяли участь заступники Голови Комітету Розенблат Б.С., Кіраль С.І., член Комітету – народний депутат України Дубінін О.І.; Нефьодов М.Є. – заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України; Шкураков В.О. – заступник директора Департаменту правової політики - начальник відділу кредитних і гарантійних відносин Міністерства фінансів України.

 

Враховуючи вищезазначене, члени Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

Проект Закону України про реструктуризацію заборгованості державного підприємства "АНТОНОВ" (реєстр. № 5244 від 06.10.2016), поданий народними депутатами України Кривенком В.М., Кривошеєю Г.Г., Розенблатом Б.С., Єфімовим М.В., Галасюком В.В. внести на розгляд Верховної Ради України та за результатами розгляду прийняти його в першому читанні за основу та в цілому як Закон з необхідним техніко-юридичним опрацюванням.

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 Утримався – 1 (Кіраль С.І.)

 

Доповідач з цього питання на пленарному засіданні Верховної РадиУкраїни – Голова Комітету Галасюк Віктор Валерійович.

 

 

 

4.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію народного депутата України - автора законопроекту         Усова К.Г. про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безпечних і здорових умов праці (реєстр. № 4992 від 14.07.2016).

 

В обговоренні зазначеного питання взяли участь перший заступник Голови Комітету Єфімов М.В., заступники Голови Комітету Розенблат Б.С., Кіраль С.І., член Комітету – народний депутат України Дубінін О.І.; Нефьодов М.Є. -  заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України; Товстенко О.П. – директор Департаменту заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики України; Чернега Р.Т. – Голова Державної служби України з питань праці.

 

Враховуючи вищезазначене, народними депутатами України – членами Комітету було запропоновано суб’єкту права законодавчої ініціативи доопрацювати зазначений законопроект та розглянути на наступному засіданні Комітету.

 

 

 

 

 

 

 

      ГОЛОВА КОМІТЕТУ                                                       В.В. ГАЛАСЮК

   

     

 

      СЕКРЕТАР КОМІТЕТУ                                                   М.М. ХМІЛЬ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку