Протокол Засідання Комітету 21 вересня 2016 року

Опубліковано 23 вересня 2016, о 16:13

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

 

        Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

 

 

                                                      

                                                                                                               45

                                                                                                               

                                                                                                    21        вересня     16  

 

  Головує:      Голова  Комітету  Галасюк В.В.

     

Присутні:

народні депутати України    члени Комітету Гіршфельд А.М., Дубінін О.І., Єфімов М.В., Кривошея Г.Г., Кужель О.В., Нечаєв О.І., Розенблат Б.С.,      Хміль М.М.

відповідальні працівники секретаріату – Шестопалова В.П., Гаврилів Р.М., Кравченко М.М., Бондаренко О.А., Жовніренко О.В., Лебединська О.Ю.

                       

Запрошені:

 

ЛЯПІНА

Ксенія Михайлівна

 

Голова Державної регуляторної служби України;

ГРИШКЕВИЧ

Оксана Миколаївна

заступник директора департаменту – начальник відділу державних інвестицій та державної підтримки департаменту залучення інвестицій Міністерства економічного розвитку і торгівлі України;

 

ДЄВАЄВА

Ірина Володимирівна

начальник управління економічного розвитку Державного космічного агентства України;

 

ДАНІШЕВСЬКА

Валентина Іванівна

 

директор БО «Центр комерційного права»;

ПОПОВ

Юрій Іванович

 

Головний експерт БО «Центр комерційного права».

 

П о р я д о к    д е н н и й:

 

1.

Проект Закону України про внесення змін до статті 28 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" щодо спрощення порядку припинення органів державної влади (реєстр. № 5053 від 30.08.2016)

суб'єкт законодавчої ініціативи: Кабінет Міністрів України

 

 

Проект Закону України про внесення змін до статті 28 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" щодо спрощення порядку припинення юридичних осіб (реєстр. № 5053-1 від 15.09.2016)

суб'єкт законодавчої ініціативи: н.д. Кужель О.В.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

2.

Проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про інвестиційну діяльність" щодо державних інвестиційних проектів (реєстр. № 5105 від 09.09.2016)

суб'єкт законодавчої ініціативи: н.д. Кіраль С.І., Галасюк В.В., Кривошея Г.Г., Дубінін О.І., Єфімов М.В., Кужель О.В., Гіршфельд  А.М., Хміль М.М., Розенблат Б.С.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

3.

Проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про фінансове оздоровлення державного підприємства "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова" щодо забезпечення фінансової стабільності (реєстр. № 5113 від  13.09.2016)

суб'єкт законодавчої ініціативи: Тимошенко Ю.В., Кужель О.В. Галасюк В.В.,     Ляшко О.В.

Комітет з питань промислової політики та підприємництва

 

 

1.

 

 СЛУХАЛИ:

 

 

 

 

 

 

 

 

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В. щодо проекту Закону України про внесення змін до статті 28 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань” щодо спрощення порядку припинення органів державної влади (реєстр. № 5053) та альтернативного до нього проекту Закону України про внесення змін до статті 28 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань” щодо спрощення порядку припинення юридичних осіб (реєстр. № 5053-1).

 

В обговоренні зазначеного питання взяли участь заступник Голови Комітету, автор законопроекту реєстр. № 5053-1 Кужель О.В.; Данішевська В.І. – представник БО «Центр комерційного права».

Народні депутати України – члени Комітету, розглянувши законопроекти, погодились з позицією Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, що законопроект (реєстр. № 5053-1) має бути взятий за основу у зв’язку з поширенням запропонованого спрощення порядку припинення на всіх юридичних осіб, а не лише на державні підприємства та інші юридичні особи, єдиним засновником (учасником) яких є держава.

Обговоривши зазначене питання, члени Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

Проект Закону України про внесення змін до статті 28 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань” щодо спрощення порядку припинення юридичних осіб (реєстр. № 5053-1), поданий народним депутатом України Кужель О.В., внести на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати прийняти його у першому читанні за основу із скороченням строку подання суб’єктами права законодавчої ініціативи зауважень і пропозицій до законопроекту під час підготовки його до другого читання, врахувавши в ньому окремі положення альтернативного урядового законопроекту (реєстр. № 5053), а проект Закону України про внесення змін до статті 28 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань” щодо спрощення порядку припинення органів державної влади (реєстр. № 5053) повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

                                  

Рішення прийнято більшістю голосів.

                                «За» - 7.

                    «Не голосував» – 2 (Гіршфельд А.М., Дубінін О.І.).

 

 

Співдоповідач з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України – Голова Комітету Галасюк Віктор Валерійович.

 

2.

 

 СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В. щодо проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про інвестиційну діяльність" щодо державних інвестиційних проектів (реєстр. № 5105 від 09.09.2016).

 

 

Під час розгляду члени Комітету зазначили,  що прийняття  проекту Закону дозволить привести Закон України “Про інвестиційну діяльність” у відповідність із Законом України “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державних інвестиційних проектів”, що в свою чергу дозволить спростити механізм оцінки, відбору і надання державної підтримки для реалізації інвестиційних проектів, забезпечити гармонізацію з бюджетним законодавством процесу відбору державних інвестиційних проектів та моніторингу реалізації зазначених інвестиційних проектів.

 

Обговоривши зазначене питання, члени Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

Проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про інвестиційну діяльність" щодо державних інвестиційних проектів    (реєстр. № 5105 від 09.09.2016), поданий народними депутатами України Кіралєм С.І., Галасюком В.В., Кривошеєю Г.Г., Дубініним О.І., Єфімовим М.В., Кужель О.В., Гіршфельдом  А.М., Хмілем М.М., Розенблатом Б.С.,  внести на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати прийняти його у першому читанні за основу із скороченням строку подання суб’єктами права законодавчої ініціативи зауважень і пропозицій до законопроекту під час підготовки його до другого читання.

 

                         Рішення прийнято більшістю голосів.

«За» - 6.

«Не голосував» – 3 (Кужель А.В., Гіршфельд А.М., Дубінін О.І.).

 

Співдоповідач з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України – Голова Комітету Галасюк Віктор Валерійович.

 

 

3.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Галасюка В.В. щодо проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про фінансове оздоровлення державного підприємства "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова" щодо забезпечення фінансової стабільності (реєстр. № 5113 від  13.09.2016).

 

 

Обговоривши зазначене питання, члени Комітету

 

УХВАЛИЛИ:

Проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про фінансове оздоровлення державного підприємства "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова" щодо забезпечення фінансової стабільності (реєстр. № 5113 від  13.09.2016), поданий народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Кужель О.В. Галасюком  В.В., Ляшком О.В., внести на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати прийняти його у першому читанні за основу та в цілому як Закон з необхідним техніко-юридичним опрацюванням.

 

                          Рішення прийнято більшістю голосів.

«За» - 6.

«Не голосував» – 3 (Кужель А.В., Гіршфельд А.М., Дубінін О.І.).

 

Співдоповідач з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України – Голова Комітету Галасюк Віктор Валерійович.

 

 

 

 

ГОЛОВА КОМІТЕТУ                                                                      В.В.ГАЛАСЮК

 

 

СЕКРЕТАР КОМІТЕТУ                                                                  М.М.ХМІЛЬ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку