Промисловий Комітет рекомендує прийняття проєвропейського законопроекту про технічне регулювання

Опубліковано 29 травня 2019, о 17:24

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

 

На черговому засіданні 29 травня Комітет з питань промислової політики та підприємництва проголосував за рішення рекомендувати парламенту прийняти у другому читанні та в цілому важливий для промисловості проєвропейський законопроект № 10183  про технічне регулювання.

 

Як зазначається, реалізація положень проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації актів законодавства Європейського Союзу у сфері технічного регулювання" дозволить:

 

·      усунути неузгодженості окремих норм деяких законодавчих актів, що надасть змогу реалізувати їх належне застосування;

·      гармонізувати національні правові та організаційні засади діяльності у сфері технічного регулювання з відповідними нормами європейського законодавства.

·      забезпечити створення умов для подальшого усунення технічних бар’єрів в торгівлі промисловими товарами між Україною та ЄС;

·      забезпечити створення умов для визнання національної системи оцінки відповідності на міжнародному рівні;

·      позитивно вплинути на дерегуляцію та покращити бізнес-клімат в країні, оскільки законопроектом вирішується завдання з усунення тих вимог законодавчих актів, реалізація яких матиме наслідком покладення надмірного адміністративного тягаря на суб’єктів господарювання – як виробників та продавців промислової продукції, так і органів з оцінки відповідності.

 

Крім того, Комітет підтримав проект Постанови про захист прав та законних інтересів громадян України та суб'єктів підприємницької діяльності при здійсненні будівництва ж/м Осокорки-Центральні у Дарницькому ройоні м. Києва (реєстр. № 10225 ).



Повернутись до списку публікацій

Версія для друку