Промисловий Комітет рекомендує прийняття євроінтеграційного закону

Опубліковано 11 липня 2018, о 17:45

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

 

Законопроект №6235 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо технічних регламентів та оцінки відповідності" рекомендовано прийняти у другому читанні та в цілому як Закон із техніко-юридичним опрацюванням. Відповідне рішення було прийнято на засіданні профільного Комітету з питань промислової політики та підприємництва.

«Цей законопроект потрібен для доступу українських виробників на європейські ринки», - наголосив голова Комітету Віктор Галасюк. 

Як зазначається, реалізація положень даного проекту Закону дасть змогу усунути неузгодженості окремих норм деяких законодавчих актів і гармонізувати національні правові та організаційні засади діяльності у сфері технічного регулювання з відповідними нормами європейського законодавства.

Зміни пропонується внести в ряд до законодавчих актів в частині:

- уточнення складу правопорушень у сфері стандартизації і метрології;

- уточнення вимог по інформуванню споживачів відносно певних видів ризику;

- виключення страхування професійної відповідальності призначених органів з оцінки відповідності і визнаних незалежних організацій за шкоду, яку може бути заподіяно третім особам, із переліку видів обов'язкового страхування;

- визначення сфери, в якій СБУ може здійснювати функцію технічного регулювання;

- уточнення вимог до національного органу України по акредитації;

- уточнення обов'язків суб'єктів господарювання, прав посадовців, що здійснюють ринковий нагляд і порядку проведення перевірок характеристик продукції і т. д.

 

Також Комітет проголосував за прийняття у першому читанні за основу з техніко-юридичним опрацюванням законопроекту №7372 щодо унормування діяльності та державної реєстрації всеукраїнських громадських об'єднань.

Крім того, народні депутати – члени Комітету затвердили орієнтовний план роботи Комітету на період дев’ятої сесії восьмого скликання (вересень 2018-січень 2019).
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку