Перекриття контрабанди забезпичить плюс 2-3 млрд дол США до бюджету щороку, - В.Галасюк.

Опубліковано 02 липня 2018, о 15:52

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

 

Щороку через контрабанду на митниці Україна втрачає мільярди доларів США - в кілька разів більше, ніж транші МВФ. На цьому під час Погоджувальної ради наголосив Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.

 

 "Це конкретні схеми та компанії, які цим займаються. Тільки контрабанда лісу за останніх п'ять років склала більше, ніж 1 млдр доларів США. Уявіть собі, який це масштаб!" - зазначив нардеп.

 

Тому слід першочергово приймати у парламенті готовий до другого читання законопроект про криміналізацію контрабанди лісу-кругляка №5495.

 

"Подивіться на статистику України: до Європи ліс-кругляк не експортується, бо це заборонено згідно закону. У той же час, європейська митниця показує імпорт лісу-кругляка з України майже 500 тис тон. Це контрабанда, коли під виглядом дров вивозять український ліс-кругляк! А разом з ним виїзжають українські робочі місця та талановиті українці, які не знаходять роботи вдома. Треба перекривати цю ганебну контрабанду по всіх товарних групах і ми самі через кілька років зможемо кредитувати МВФ!" - пояснив В.Галасюк.

 

 Так, за словами парламентаря, слід щонайшивде приймати промисловий пакет реформ (індустріальні парки, "Купуй українське", безкоштовне приєднання до інженерних мереж...) і тоді Україна матиме ПЛЮС 5-6 млрд дол США щороку у вигляді інвестицій та несировинного експорту.

Відео
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку