У Львові підтримали “Купуй українське”

Опубліковано 19 червня 2018, о 15:00

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

 

На Львівському "Електроні" підтримали законопроект "Купуй українське, плати українцям", що передбачає обовязкове врахування частки місцевої складової при державних закупівлях. Про це за результатами візиту на підприємство повідомив Голова Комітету з питань промислової політики Віктор Галасюк.

Ян наголосив нардеп, дюжина львівських підприємств, які входять до концерну "Електрон" - сучасний і потужний виробничий конгломерат, який, як і сотні інших успішних виробничих підприємств по всій Україні, готовий стати локомотивом національного економічного розвитку: «Керівництву акціонерного товариства №1 (!) - Юрію Григоровичу Бубесу та 21 000 (!) акціонерів вдалося не втратити "радянський виробничий спадок" та перетворити його на зразкове європейське виробництво. 

Ці заводи виробляють дуже якісну, комфортну та надійну продукцію і за дуже привабливою ціною. Львівські трамваї, тролейбуси, електробуси, спецтехніка точно заслуговують того, щоб прикрашати вулиці українських міст. Це правильно з економічної точки зору. І з усіх інших теж!»

Парламентар переконаний - продукція "Електрону" і сотень інших виробництв по всій Україні заслуговує не лише на масштабні держзамовлення, а й на системну (у т.ч. фінансову) підтримку у виході на зовнішні ринки. «Поки ж, на превеликий жаль, влада віддає перевагу іноземним виробникам та імпортним товарам. Бездумно, несправедливо, недалекоглядно. Команда РПЛ робить все, щоб виправити ситуацію. В тому числі через експортно-кредитне агентство та "Купуй українське, плати українцям", -  «Вважаю, що купувати іноземні трамваї, тролейбуси та спецтехніку, маючи таких чудових національних виробників - злочин проти власної країни. Треба припиняти це економічне безглуздя», - підкреслив політик.

Нагадаємо, ініційований Віктором Галасюком разом з Олегом Ляшком та однодумцями законопроект "Купуй українське, плати українцям" підтримала низка підприємств по Україні, три українських президенти, Премєр, провідні економісти та експерти, а також прості громадяни.  У свою чергу, ТОП-5 об’єднань промисловців, підприємців та роботодавців України (ФРУ, УСПП, ТПП, УАВ, Рада підприємців при КМУ) вимагають негайного прийняття Верховною Радою законопроекту №7206 «Купуй українське, плати українцям». До слова, до лав об’єднань, які звернулись до керівництва держави на підтримку законопроекту 7206, входять десятки тисяч підприємств, що генерують понад 80% ВВП України та представляють усі сектори та галузі національної економіки.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку