Підприємці запустили флешмоб за “Купуй українське, плати українцям!”

Опубліковано 08 лютого 2018, о 10:38

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

 

Інтернетом поширюються відео-звернення підприємців з різних регіонів країни, які виступають за прийняття законопроекту “Купуй українське, плати українцям!”, ініційованого фракцією РПЛ та промисловим лоббі у Верховній Раді.

 

Вони виробляють якісну продукцію, створюють робочі місця, наповнюють держбюджет та переконані, що підтримка вітчизняного виробника через механізм державних закупівель, як і в розвинених країнах світу, позитивно відобразиться на житті кожного громадянина.

 

“У нашому колективі більше тисячі людей. Податків платимо більше 20 млн грн. Ми підтримуємо цей законопроект, тому що він спрямований на розвиток економіки та створення нормальних умов для проживання в нашій країні. Від об'єднання організацій роботодавців Херсонської області, усіх підприємців, всієї промисловості Херсонщини, просимо депутатів підтримати законопроект “Купуй українське, плати українцям! Ми повинні жити достойно!” - закликав власник ТОВ НВП “Херсонський машинобудівний завод” Олександр Олійник, підприємство якого спеціалізується на випуску зернозбиральних комбайнів, а також виробляє більше 100 найменувань іншої техніки.

 

Підприємець переконаний - економічну політику держави потрібно змінювати та приділяти увагу розвитку промисловості: “Чиновників, які підтримують європейське, американське, російське – треба відправити на пенсію або додому! Україна не може тільки за рахунок аграрного сектора та дотацій, які дає Європа, вижити та забезпечити нормальні пенсії та зарплати і достойний рівень життя. На жаль, основний експорт наразі - це трудові ресурси з України. Якщо не подбаємо про розвиток промисловості - перетворимся на Нігерію”.

 

"Наша компанія з повним виробничим циклом на ринку України та ринках більш ніж 20-ти країн представлена широкою лінійкою продукції, що виконана за надсучасними технологіями, включаючи енергозбереження та екологічність. Для того, щоб продукція ще більше була представлена на ринку України потрібна підтримка держави. Не  зважаючи на те, що продукція компанії включена до всіх списків та відповідає стандартам по енергозбереженню та екологічності, жодного факту офіційної закупівлі продукції та будівництва під державні об’єкти не зафіксовано. Тож потрібна реалізація програм за участі держави. Тому ми підтримуємо “Купуй українське, плати українцям!”, – зазначив генеральний директор ПАТ "Слобожанська будівельна кераміка" Олександр Кравченко.

 

“Наш завод працює на ринку з 1990-го року. З 2005 по 2018 роки лінійка ліфтів розширишилася з 4-х моделей ліфтів до 56. За цей період ми українізували ліфти вантажопід'ємністю 400 і 630 кг - зробили повне імпортозаміщення і випускаємо ці типи ліфтів зі складових повністю українського виробництва або з локалізацією вище 60 %. По захисту ринка ми підтримуємо "Купуй українське, плати українцям!". До сьогодні на рівні місцевого самоуправління зберігається ідеологія, коли ліфти білоруського виробництва замінюють так само білоруськими. Чиновникам мають заборонити робити це. Преференції нашим підприємствам потрібні. Ліфти, які сьогодні виробляються в Україні повинні обов'язково мати преференції у випуску продукції та поставок по бюджетному фінансуванню”, - наголосив генеральний директор ТОВ "Карат-Ліфткомплект" Сергій Горішний.

 

Як повідомлялось раніше, ТОП-5 об’єднань промисловців, підприємців та роботодавців України (ФРУ, УСПП, ТПП, УАВ, Рада підприємців при КМУ) вимагають негайного прийняття Верховною Радою законопроекту №7206 «Купуй українське, плати українцям», ініційованого Олегом Ляшком, Віктором Галасюком та кількома десятками нардепів. До лав об’єднань, які звернулись до керівництва держави на підтримку законопроекту 7206, входять десятки тисяч підприємств, що генерують понад 80% ВВП України та представляють усі сектори та галузі національної економіки.





Повернутись до списку публікацій

Версія для друку