Мораторій діє: інвестиції у деревообробку зросли вдвічі, - Галасюк

Опубліковано 15 вересня 2017, о 16:25

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

 

Мораторій на експорт лісу-кругляка, що запрацював по всіх породах деревини з 1-го січня 2017 року, призвів до зростання капітальних інвестицій до 3,1 млрд грн вже за перше півріччя 2017-го року. Тобто інвестиції в галузь зросли вдвічі. Такі дані оприлюднив голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.

 

Як зазначається, позитивні наслідки дії тимчасової заборони позначилися і на показниках виробництва. Зокрема, на 27% зросла меблева промисловість, на 17%  деревообробна та на 7% паперова (в дол. США). Крім того, суттєво зріс експорт: +40% (+$37 млн) по категорії меблі для сидіння, +31% (+$20 млн) – інші меблі, +25% (+$16 млн) – облицювальні листи, +6% (+$4 млн) – столярні вироби, +5% (+$10 млн) – лісоматеріали оброблені.

 

Податкові надходження від деревообробної, меблевої та паперової промисловості збільшились на 5% в доларовому еквіваленті.

 

«Це офіційні дані. Ми з однодумцями дуже радіємо, що вдалося досягти таких результатів. І це тільки початок! Адже за кожним доларом нового виробництва, експорту, інвестицій та податків – робочі місця та гідні доходи українців! Але найголовніше - екологія! До того ж, Україна належить не тільки нам, а й нашим нащадкам. Ті, хто хоче позбавити українців усього цього, хто відстоює відміну мораторію на експорт лісу – невігласи й компрадори, хижаки й маніпулятори!», - зазначив В.Галасюк.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку