Строки створення експортно-кредитного агентства зірвані урядовцями, - Галасюк

Опубліковано 20 липня 2017, о 11:30

 Секретаріат Комітету з питань промислової політики та підприємництва 

 

Строки створення експортно-кредитного агентства зірвані урядовцями, - Галасюк

 

Українські урядовці провалили створення у встановлені законом строки українського експортно-кредитного агентства, яке повинно сприяти вітчизняному несировинному експорту через здешевлення кредитів та страхування й гарантування експортних контрактів. У фракції РПЛ вимагають невідкладного відновлення законності. Про це на своїй сторінці у фейсбук поінформував голова Комітету з питань промислової політики і підприємництва, заступник лідера РПЛ з економічної політики Віктор Галасюк. 

Як повідомляється, нардеп направив Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману депутатське звернення з вимогою припинення порушення законності (згідно зі ст. 17 Закону «Про статус народного депутата України»).

"Урядовці не тільки провалили створення експортно-кредитного агентства в строк, відведений законом. Досі не проведені навіть базові підготовчі заходи. Натомість, керівництво МЕРТ офіційно пропонує уряду порушити закон і відстрочити створення ЕКА! Поінформував Прем'єр-міністра про неприпустимість такої ситуації. Сподіваюсь, він зробить належні висновки, у тому числі, і кадрові", - зазначив В.Галасюк.

Парламентар переконаний - подолати "сировинну хворобу" економіки, а, отже, й масову бідність в Україні, можливо лише через докорінну зміну економічної політики: "Експортно-кредитне агентство, індустріальні парки, державний банк розвитку, агенція підтримки малого бізнесу, державно-приватне партнерство, енергосервісні контракти та інші інститути й механізми розвитку - невід'ємна складова Антикризового Плану Розвитку Економіки (https://www.slideshare.net/galasyuk/ss-74324750), який ми обов'язково втілимо в життя!".

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку