Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва взяв участь в Украіінсько-італіиіському бізнес-форумі

Опубліковано 27 вересня 2016, о 16:13

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва взяв участь в Українсько-італійському бізнес-форумі

 

Сьогодні у Римі Український союз промисловців і підприємців “УСПП” проводить спільний бізнес-форум з найбільшою конфедерацією бізнесу Італії “Конфіндустрія”.

Українсько-італійський бізнес-форум є головною платформою для обговорення можливостей розвитку економічної співпраці між Україною та Італією, визначення перспективних галузей та проектів для співробітництва, а також - спільних кроків для подолання існуючих перешкод та розкриття двостороннього економічного потенціалу країн. Як повідомвляється, ключова мета заходу – представити потенціал провідних галузей України з метою залучення італійських інвесторів та відкриття нових виробничих потужностей з італійським капіталом в Україні.

Враховуючи рівень заходу та масштаб економічного потенціалу двох країн, у Форумі беруть участь представники провідних галузей та члени уряду України та Ітілії, а також керівництво Конфіндустрії та УСПП.

Участь від української сторони взяв і голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк, який виступав після Міністра економіки Італії Фабріціо Лучентіні, який, як відзначив народний депутат України, знайшов час для участі в Форумі та спілкування з підприємцями. Парламентарій розповів, що в рамках заходу успішні українські підприємці презентували свої компанії та проекти. “Це дуже важливо, адже інвестиції йдуть не в країну чи економіку, вони йдуть в конкретні підприємства конкретних галузей”, - наголосив він.

В рамках свого виступу В.Галасюк поінформував учасників Форуму про низку нових інвестиційних можливостей в Україні, які законодавчо запроваджені вперше за 25 років або ж запроваджуються зараз за підтримки Комітету з питань промислової політики та підприємництва.

 

Серед ключових інструментів, про які параламентарій поінформував італійських підприємців - членів надзвичайно впливової в Італії Конфіндустріїенергосервісні контракти, державно-приватне партнерство, індустріальні парки, експортно-кредитне агентство, агенція розвитку малого бізнесу тощо. “Вони створюють додаткові стимули та гарантії для закордонних та національних інвесторів в Україні”, - пояснив В.Галасюк.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку