Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва взяв участь у другому міжнародному Черкаському інвестиційному форумі

Опубліковано 26 вересня 2016, о 11:37

Голова Комітету  з питань промислової політики та підприємництва взяв участь у другому міжнародному Черкаському інвестиційному форумі

 

Організований Черкаською обласною державною адміністрацією та Українською Бізнес Асоціацією захід під назвою: “Залучимо інвесторів у Черкаську область разом”, проводився з метою презентації інвестиційних можливостей регіону, встановлення B2B контактів та започаткування нового інструменту взаємодії з інвесторами – Агенції регіонального розвитку. Так у роботі форуму взяли участь більш ніж 100 власників вітчизняних та міжнародних компаній. При цьому, формат "бізнес для бізнесу" був обраний для події не випадково, аби по її завершенню область отримала конкретні пропозиції від конкретних потенційних інвесторів.

 

У своєму виступі голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк відзначив ефективність такого інструменту економічного розвитку як індустріальні парки, що входять до переліку топ-5 механізмів залучення інвестицій. Як повідомив парламентарій, нині на розгляд до парламенту подано низку законопроектів щодо податкових інвестиційних стимулів, які дозволять Україні з’явитися на інвестиційній мапі світу.

 

Голова Комітету переконаний - економічне диво можливе навіть у пустелі під час надзвичайного стану, а економічний націоналізм і політична стійкість призводять до розвитку країни та збагачення суспільства: “Коли є віра - все вдасться”.

 

Для прикладу Віктор Галасюк розповів, як невелике містечко в Ізраїлі, яке перебуває під постійною загрозою тероризму, створило показовий індустріальний парк, що є неабияким стимулом для тих, хто стверджує: яким може бути економічне зростання, коли в нас гібридна війна та геополітична нестабільність. “Сьогодні в Україні критично бракує саме інструментів економічного розвитку. Є багато посадовців із гарними баченнями і візіями, але конкретних механізмів немає, аби втілити задумане. Я на днях зустрічався із мером маленького містечка в Ізраїлі. Їхня історія мене просто вразила: 43 тисячі жителів, розташовані на західному березі Йордану. У цьому місці створили економічне диво, і мера обирають 24 роки, який зробив ставку на індустріальний парк. Зараз там парк найбільший в Ізраїлі, що став економічним сенсом містечка. Там працюють понад 300 кампаній, рівень безробіття – 0,7, мер безробітних знає по прізвищах, середня зарплата – понад 2 тисячі доларів. Окрім того, туди приїжджають працювати тисячі палестинців”, – поінформував В.Галасюк.

 

Виступ за лінком: https://www.youtube.com/watch?v=TDHOA0Ds7Tw

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку