Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк зустрівся з представниками Німецької консультативної групи з питань економічних реформ "Берлін Економікс" (Німеччина)

Опубліковано 14 вересня 2015, о 15:31

Голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк зустрівся з представниками Німецької консультативної групи з питань економічних реформ «Берлін Економікс» (Німеччина)

 

Україні потрібна жорстка і сфокусована економічна і промислова політика.

Про це свідчать результати проведених німецькими фінансовими експертами досліджень за напрямками залучення прямих іноземних інвестицій та розвитку промислового сектору, які Голові Комітету презентували представники Німецької консультативної групи з питань економічних реформ «Берлін Економікс» (Німеччина) Роберт Кірхнер і Девід Саха під час вчорашньої зустрічі.

Серед рекомендацій професіоналів - ряд коротко- та довгострокових заходів для покращення ситуації у цих сферах (н-д, залучення міжнародних інституцій для страхування іноземних інвестицій за некомерційними ризиками).

Експерти підтримують створення в Україні Державного банку відбудови та розвитку - аналогічна установа ефективно діє у Німеччині. "Це наочно демонструє факт підтримки успішними західними державами власного виробництва і має, в тому числі, зруйнувати нав'язані суспільству міфи щодо абсолютної відсутності втручання держави в управління економікою у провідних країнах світу", - зазначає В.Галасюк та обіцяє домогтися утворення цієї інституції в Україні.

Напрацювання німецьких дослідників будуть використані при підготовці законопроекту про Державний банк відбудови і розвитку та інших законопроектів нового економічного курсу.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку